175-jarig Bestaan Nederlands Spoor

Geplaatst op donderdag 18 september 2014 @ 12:39 , 615 keer bekeken

Zaterdag 20 september a.s. bestaat het Nederlands spoor 175 jaar. Ter gelegenheid hiervan zet de NS historische treinen in tussen Amsterdam Centraal en Haarlem.
 

Treinen die zullen rijden zijn: de "Blokkendoos" uit 1927, de "Rode Duivel" uit 1960, de "Blauwe rijtuigen" uit de jaren '50 en de "Hondekop" uit de jaren '50.
 

Tussen 10.00 en 16.00 uur is het mogelijk om de werkplaats van Nedtrain te bezoeken. Voor treinspotters is op station Haarlem Spaarnwoude een goede gelegenheid om de treinen te zien rijden en te fotograferen.
 

Tevens onthult de NS een bestaande dubbeldekker in een groene huisstijl als symbool van duurzaam reizen. De trein is ontworpen door winnaars van een eerdere ontwerpwedstrijd. De NS heeft deze groene trein ontwikkeld, omdat het spoorbedrijf overstapt op 100 procent groene stroom.
 

Stoomlocomotief "De Arend" wordt speciaal voor de verjaardag van het Spoorwegmuseum naar het Amsterdamse Stationsplein getransporteerd. Deze speelt de hoofdrol in een verrassing die de gezamenlijke Nederlandse spoorbedrijven die dag voor de reizigers in petto hebben.
 

Op 20 september 1839 vertrok de eerste trein vanuit het Amsterdamse station d'Eenhonderd Roe naar Haarlem.

 

Bron: Treinreiziger.nl


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.