Alle Nederlandse Stations Toegankelijk voor Blinden

Geplaatst op dinsdag 31 oktober 2017 @ 11:42 , 216 keer bekeken


Blinden en slechtzienden kunnen op alle stations in Nederland terecht. De afgelopen jaren is er op de stations in totaal voor 90 kilometer aan voelbare en zichtbare geleidelijnen op dezelfde manier aangelegd. Blinden en slechtzienden kunnen hierdoor in principe op elk station hun weg vinden. De Oogvereniging en Prorail vieren deze mijlpaal dinsdag in Amersfoort.
 

Bij liften en trappen zijn voelbare bordjes gemonteerd die vertellen naar welk perron een trap leidt. Ook zijn er vijfduizend gesproken routebeschrijvingen van stations gemaakt en zijn obstakels uit de looproutes weggehaald. Voor de vier grootste stations zijn voelbare stationsplattegronden ontwikkeld.
 

De Oogvereniging is blij met het resultaat. "Wat nu gerealiseerd is, is een lang gekoesterde wens", zegt directeur Joep Aarts. Ook Prorail is te speken over het resultaat. "We zijn trots op de geleverde prestatie en we willen graag dat mensen die blind of slechtziend zijn de voorzieningen optimaal gaan gebruiken", aldus Bram 't Mannetje van Prorail.
 


Bron: nu.nl
Foto: Hollandse Hoogte


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.