Laatste Trein Vertrekt Vaker Vóór Middernacht

Geplaatst op maandag 11 december 2017 @ 22:54 , 225 keer bekeken

In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen, die gisteren inging, vertrekt de laatste trein op een aantal trajecten vroeger dan voorheen. Volgens Treinreiziger.nl zijn er inmiddels bijna 30 trajecten waar de laatste trein voor middernacht vertrekt. Reizigersorganisatie Rover inventariseert de klachten over de vroege late treinen.
 

Reizigers van Almelo en Hengelo worden het hardst geraakt. De laatste trein uit Enschede naar huis reed doordeweeks om 0.04 uur tot Almelo en in het weekend om 0.34 uur tot Hengelo. Nu gaat de laatste trein altijd om 23.34 uur. Vervoersbedrijf Keolis gaat op dit traject rijden.
 

Ook Tielenaren balen. Drie dagen per week vertrekt de laatste trein Utrecht - Tiel om 23.41 uur, 20 minuten eerder dan voorheen. Ook de late trein Enkhuizen - Amsterdam vertrekt eerder: niet om 23.52, maar om 23.39 uur.
 

In Den Haag waren er ook al klachten over de te vroeg vertrekkende laatste trein. Richting Utrecht vertrekt de laatste directe trein al om 23.53 uur.  De stad met 525.000 inwoners komt er daarmee een stuk bekaaider af dan bijvoorbeeld het plaatsje Roodeschool (1.300 inwoners). Vanuit het dorpje in het hoge noorden vertrekt elke nacht rond kwart over één nog een trein naar Groningen.
 

De dienstregeling is minder ingrijpend veranderd dan vorig jaar. Toen is die compleet vernieuwd. De NS voert eens per jaar een nieuwe dienstregeling in, gelijk met ov-bedrijven in heel Europa.
 

Tienminutentrein
Op verschillende trajecten zet de NS met ingang van deze week overigens juist meer treinen in. Al met al gaan er dagelijks 130 treinen meer rijden, stelt het spoorbedrijf. Daarbij gaat het om 50 intercity's en 80 sprinters. Belangrijke wijziging is de invoering van een tienminutentrein tussen Amsterdam en Eindhoven. Het idee is dat reizigers daardoor kortere wachttijden en meer kans op een zitplaats hebben.
 

Reizigersorganisatie Rover heeft een meldpunt geopend voor klachten over de nieuwe dienstregeling. Hier kun je ook terecht met meldingen over laatste treinen die in jouw ogen 'te vroeg' vertrekken.


Bron: ad.nl/Sander van Mersbergen


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.