Nederlands Spoor Nagenoeg Vol

Geplaatst op maandag 20 augustus 2018 @ 10:26 , 222 keer bekeken

Nederlands spoor volgens ProRail nagenoeg vol door hogere bezetting 

Foto: ANP

Gepubliceerd: 20 augustus 2018 07:42
Laatste update: 20 augustus 2018 08:21

   

Het ruim 7.300 kilometer tellende Nederlandse spoorwegnet is volgens ProRail nagenoeg vol. Toch heeft het weinig zin om extra spoorlijnen aan te leggen, omdat daar bijna geen ruimte voor is, stelt de spoorbeheerder maandag.
 

Treinen rijden steeds vaker en sneller om de groei van het aantal reizigers aan te kunnen. Daardoor wordt het drukker op het spoor. ProRail verdeelt de spoorcapaciteit onder alle vervoerders en kwam maandag met de verdeling voor 2019.
 

Volgend jaar leggen de treinen in 2,2 miljoen reizen naar verwachting 165 miljoen kilometer af. Dat komt neer op een record. In 2004 legden de treinen nog 129 miljoen kilometer af.
 

Verder staan voor volgend jaar 8 procent meer goederentreinen ingepland dan dit jaar. Wel worden er iets minder werkzaamheden voorzien.
 

ProRail wil de dienstregeling vanaf 2020 plannen in tienden van minuten. Nu gebeurt dat nog in afgeronde minuten. De spoorbeheerder verwacht dat de treinen vanaf dat jaar meer op tijd zullen rijden.
 

Verder zal de ICE richting Duitsland binnen Nederland sneller kunnen rijden. Dat levert tussen Amsterdam en Utrecht drie minuten tijdwinst op.
 

Vervoerder Qbuzz is nieuw op het spoor en gaat rijden op de MerwedeLingelijn. Nu rijdt Arriva nog op dat traject tussen Geldermalsen en Dordrecht.

 

Door: ANP


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.