Geen treinen van Utrecht naar Schiphol door winterweer

Geplaatst op zondag 16 december 2018 @ 10:24 , 212 keer bekeken

Geen treinen van Utrecht naar Schiphol door winterweer

Geen treinen van Utrecht naar Schiphol door winterweer

16 december 2018 08:23
Laatste update: 20 minuten geleden

   

De sneeuw die zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag viel zorgt voor vertragingen op het spoor. Zo rijden er geen treinen tussen Utrecht en Schiphol door een wisselstoring.
 

De NS verwacht dat de wisselstoring rond 10.30 uur is opgelost.
 

Ook op andere trajecten zorgt de sneeuw voor verstoringen. Er rijden geen intercity's tussen Amsterdam Centraal en Almere door een wisselstoring. Volgens de NS zou de storing rond 10.30 uur verholpen moeten zijn.
 

Op Amsterdam Holendrecht kunnen door een wisselstoring geen treinen stoppen. Dat duurt tot ongeveer 11.00 uur.
 

Ook tussen Lelystad Centrum en Zwolle, Duivendrecht en Amsterdam RAI, Oss en Wijchen rijden de treinen niet volgens dienstregeling. De NS meldt dat het bussen in heeft gezet. Op het traject tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijden geen treinen door een defecte trein en van en naar Weesp rijden geen treinen door een wisselstoring.
 

Door een wisselstoring rijden geen sprinters tussen Utrecht en Breukelen. Dat levert volgens de NS een extra reistijd van een uur op. Om 11.15 uur is de storing naar verwachting weer verholpen. De verstoring tussen Amsterdam Sloterdijk en Hoofddorp op het traject tussen Leiden, Schiphol en Zaandam is voorbij.

Strooiwagens de weg op in Nederland na sneeuwval

Strooiwagens de weg op in Nederland na sneeuwval
 

Problemen op het spoor vooral rond Amsterdam
 

Volgens een woordvoerder van ProRail doen de problemen op het spoor zich vooral voor rond Amsterdam. "In de rest van het land rijden de treinen voor het grootste deel normaal of met enkele aanpassingen."
 

De woordvoerder verwacht dat de problemen niet lang aanhouden, vanwege de "snel opschuivende vorstgrens".
 

Ook op de weg zorgde de sneeuw en als gevolg daarvan gladheid voor problemen. Bij een ongeluk op de A4 ter hoogte van Rijswijk viel een gewonde en op de A12 bij Nootdorp en de A27 bij Houten gebeurden ook ongevallen. In Ter Aar en Boskoop belandden auto's in de sloot, maar daar bleef het bij blikschade.
 

 

 

Buien trekken via noorden weg
 

De sneeuw kwam zaterdagavond rond 20.00 uur in Zeeuws-Vlaanderen Nederland binnen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land, met uitzondering van de provincie Zeeland.
 

Zondagochtend vroeg bereikte de sneeuw ook Groningen. In de loop van de ochtend trekken de buien via het noorden van het land weg. In totaal kan er 1 tot 3 centimer sneeuw liggen. In het westen van het land kan dat zelfs 5 centimeter zijn.
 

Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid en heeft strooiwagens de weg op gestuurd. Zondagochtend kan het op veel plekken ook nog glad zijn. In de loop van de dag verdwijnt de gladheid doordat de temperaturen stijgen.
 

Door: NU.nl
Beeld: ANP


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.