Primeur: Sprinter tussen Rotterdam en Dordrecht gaat elke tien minuten rijden

Geplaatst op vrijdag 29 januari 2021 @ 11:31 , 185 keer bekeken

VRIJDAG 29 JANUARI 2021, 07:37

Primeur: Sprinter tussen Rotterdam en Dordrecht gaat elke tien minuten rijden
 

Archieffoto
Archieffoto


Tussen stations Rotterdam-Centraal en Dordrecht gaat vanaf de nieuwe dienstregeling in december elke tien minuten een sprinter rijden. Dat heeft de NS vrijdagochtend bekendgemaakt. Het gaat om de eerste tienminutensprinter van Nederland.
 

De sprinter op het traject Rotterdam-Dordrecht rijdt nu vier keer per uur. Dat wordt dus zes keer. Reizigers uit Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht en Rotterdam hoeven door de hogere frequentie minder lang te wachten en hebben vaker een zitplaats in de trein. De NS noemt dit een eerste stap richting de CitySprinter, een trein die ooit elke vijf minuten moet gaan rijden.
 

"Vanaf 2025 willen we de tienminutensprinter doortrekken naar Den Haag en er wordt onderzocht of er nieuwe stations gebouwd kunnen worden", zegt Magdalena Piotrowska, regiodirecteur van NS. "De provincie groeit en de NS beweegt mee."
 

Tienminutenintercity
 

NS zet vanaf december ook meer intercity's in op het traject Rotterdam - Den Haag - Leiden - Schiphol. Langs dit traject worden tot 2040 170 duizend nieuwe woningen gebouwd. Deze intercity gaat elke tien minuten rijden en stopt ook in Schiedam en Delft.
 

Het is de derde intercityverbinding die NS als tienminutentrein gaat aanbieden. Nu is dat al het geval tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven.


Bron: rijnmond.nl


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.