Treinen weer drukker

Geplaatst op vrijdag 01 april 2022 @ 19:46 , 102 keer bekeken

Na wegen ook treinen drukker na versoepeling coronamaatregelen

Na wegen ook treinen drukker na versoepeling coronamaatregelen

01 april 2022 18:58
Laatste update: 42 minuten geleden

 

De NS ziet het aantal treinreizigers oplopen nu het thuiswerkadvies en de mondkapjesplicht zijn losgelaten. In de week na 23 maart, toen een mondkapje in de trein niet meer verplicht was, was het aantal reizigers 73 procent van het aantal reizigers in diezelfde week in 2019, toen er nog geen coronamaatregelen waren. Begin maart was dat nog 63 procent.
 

De NS ziet ook in de weekenden meer mensen inchecken voor de trein. Zaterdag ging het om ruim 617.000 reizigers. Het was daarmee voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie dat er meer mensen de trein pakten dan op diezelfde datum in 2019, toen er dus nog geen coronaregels golden.
 

Volgens NS-topvrouw Marjan Rintel zijn er in de weekenden steeds meer mensen die de trein nemen voor een uitje of voor familiebezoek. "We weten uit onderzoek dat deze reizigers door de hoge brandstofprijzen sneller de trein pakken, en het was ook mooi weer", verklaart zij.
 

Het spoorbedrijf merkt ook doordeweeks dat er een toename is in het aantal treinreizigers. "Maar er is nog een lange weg te gaan", stelt Rintel. "Hoewel we veel forenzen alweer terugzien, werken ook nog veel mensen thuis."
 

Eerder op de dag maakte de ANWB bekend dat de wegen ook drukker zijn. Sinds het vervallen van het thuiswerkadvies behoren spitsen met 300 tot 400 kilometer file weer tot het dagelijkse leven.
 

Door: NU.nl/ANP
Beeld: ANP


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.