Geen treinverkeer NS vanwege technische storing

Geplaatst op zondag 03 april 2022 @ 14:59 , 129 keer bekeken

Treinverkeer NS tot zeker 17.00 uur plat door storing in planningsysteem

Treinverkeer NS tot zeker 17.00 uur plat door storing in planningsysteem

03 april 2022 12:17
Laatste update: 3 minuten geleden

 

De NS kampt zondag met een grote technische storing. Hierdoor kunnen de treinen van NS tot zeker 17.00 uur niet rijden, meldt de spoorvervoerder. Op de trajecten van de regionale vervoerders rijden de treinen wel, hoewel daarbij volgens de NS geen actuele reisinformatie gegeven kan worden.
 

NS heeft last van een storing in het planningsysteem dat achter de schermen gebruikt wordt om het treinverkeer in te plannen, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. "Daardoor kunnen de treinen niet rijden."
 

Door de storing kloppen volgens de NS ook de reisadviezen in de online reisplanner niet. Die bevat namelijk "geen vertragingen of uitgevallen treinen". De borden op stations doen het inmiddels weer, nadat deze eerder op de middag ook niet werkten.
 

Reizigers krijgen het advies om hun treinreis met NS uit te stellen of naar andere reisopties te zoeken. Voor het plannen van reizen adviseert NS om de reisplanner van 9292 te gebruiken.
 

Volgens de woordvoerder van de NS zullen er waarschijnlijk geen NS-bussen worden ingezet, omdat er in een trein veel meer mensen passen en dit daarom "geen optie" is.
 

De NS kan niet garanderen dat de treinen na 17.00 uur weer gaan rijden. "We werken hard aan herstel, maar helaas is nu nog niet te zeggen hoelang deze situatie zal duren." Ook over de oorzaak van de storing kan de vervoerder nog niets zeggen. Er is geen aanleiding om te denken dat het gaat om een hackaanval, zegt de woordvervoerder tegen persbureau ANP.
 

Door: NU.nl/ANP
Beeld: ANP


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.