NS rijdt zondag normaal

Geplaatst op zondag 12 juni 2022 @ 11:14 , 112 keer bekeken

NS rijdt zondag normaal, maar blijft puzzelen met personeelstekort

NS rijdt zondag normaal, maar blijft puzzelen met personeelstekort

12 juni 2022 10:28
Laatste update: 32 minuten geleden

 

NS start de normale dienstregeling zondag weer op, nadat zaterdag meerdere treinen uitvielen vanwege personeelstekort. Een NS-woordvoerder laat aan NU.nl weten dat de puzzel voor zondag is gelegd, maar dat het tekort aan machinisten en conducteurs in de toekomst vaker voor problemen kan zorgen.
 

"Het is elke dag een puzzel om een planning te maken met voldoende machinisten en conducteurs", laat de woordvoerder weten. De NS kan dan ook niet uitsluiten dat de uitval van treinen door personeelstekort vaker zal voorkomen.
 

Om meer lucht te scheppen in het personeelsbestand rijden er vanaf maandag voorlopig structureel minder treinen op het traject van Rotterdam-Schiphol-Arnhem. Reizigers konden voorheen elke tien minuten opstappen op dit traject, dat wordt vanaf maandag elk kwartier.
 

De NS heeft momenteel elfhonderd vacatures openstaan en wijt dat aan de krapte op de arbeidsmarkt. Er loopt een campagne om meer personeel aan te trekken. De NS komt niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT'ers, monteurs, veiligheids- en servicemedewerkers en winkelpersoneel op de stations.
 

Zaterdag reden op veel trajecten minder treinen en op sommige delen van het Nederlandse spoor zelfs helemaal geen treinen als gevolg van de personeelstekorten. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) maakte eerder duidelijk aan de Tweede Kamer dat de tekorten mogelijk langere tijd zullen aanhouden, ook na de zomer.
 

Door: NU.nl
Beeld: ANP


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.