Nieuwe NS dienstregeling per 11-12-2022

Geplaatst op zondag 11 december 2022 @ 11:27 , 73 keer bekeken

Nieuwe dienstregeling NS gaat vandaag in: minder treinen door personeelstekort

Door onze nieuwsredactie

11 dec 2022 om 04:33
Update: 3 uur geleden

 

De nieuwe dienstregeling van de NS voor 2023 gaat zondag in. Er rijden minder treinen dan voor de coronacrisis. Ook begint de avonddienstregeling al om 20.00 uur in plaats van 22.00 uur.

 

Met de nieuwe dienstregeling rijden er in daluren, avonduren en in het weekend nog twee intercity's en sprinters per uur in plaats van vier. In de spits op vrijdag rijden er ook minder intercity's. Dat doet de NS vanwege personeelstekorten.

 

Tegenover de afname in treinen staat dat de NS een derde van de treinen langer maakt. Een deel van de nieuwe dienstregeling werd al sinds september geleidelijk doorgevoerd.

 

"Met de dienstregeling voor 2023 verkleinen we de kans dat er op het laatste moment treinen uitvallen, zorgen we waar nodig voor meer zitplaatsen en geven we collega's meer rust", zei NS-topman Wouter Koolmees eerder. "Dat is onze nieuwe basis."

 

Tegelijkertijd met het ingaan van de versoberde dienstregeling kunnen reizigers vanaf zondag weer tussen Lelystad en Dronten reizen. Begin september raakte een hoogspanningskabel daar een bovenleiding van de lijn. Onder meer kabels en schakelaars brandden door. Inmiddels is de schade hersteld en is het traject weer bruikbaar.

 

Bron: nu.nl


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.