Vanwege drukte zitplaats reserveren naar België en Duitsland

Geplaatst op dinsdag 02 mei 2023 @ 09:49 , 121 keer bekeken

Treinreizigers naar België en Duitsland moeten wegens drukte zitplaats reserveren

Treinreizigers naar België en Duitsland moeten wegens drukte zitplaats reserveren


02 mei 2023 om 06:04
Update: 2 uur geleden

 

Treinreizigers naar België of Duitsland moeten vanaf half juni verplicht een zitplaats reserveren. De NS wil daarmee de drukte inperken.
 

De internationale treinen zitten sinds de coronapandemie overvol. Vorig jaar boekte een recordaantal mensen een reis bij de NS naar onze buurlanden. Die drukte leidde tot grote problemen. Zo konden reizigers vaak niet mee en moesten treinen stations overslaan omdat ze al te veel passagiers hadden.
 

De NS neemt maatregelen om nieuwe problemen te voorkomen, schrijft het AD. Mensen die naar België en Duitsland willen reizen, moeten vanaf 17 juni tot en met 18 augustus een zitplaats in de trein reserveren. Volgens de NS verbetert dat het comfort en de veiligheid tijdens de treinreis.
 

De maatregel geldt voor alle ICE-treinen. De NS verlengt de treinen als dat mogelijk is. Uiteindelijk moet er nieuw materieel komen, schrijft de krant.
 

Daarnaast komen er voor de reis naar België minder goedkope kaartjes beschikbaar. Alleen buiten de spits om kun je voor 25 euro naar Brussel reizen.
 

De Intercity Brussel is drukker geworden doordat de Thalys en de Eurostar ook vaak vol zitten. Reizigers kiezen de intercity dan als alternatief.
 

Belangenorganisaties ANWB, de Fietsersbond, KBO-PCOB en Rover zijn boos. Ze noemen de maatregelen "een verkeerde ontwikkeling". De NS maakt het internationaal reizen per trein hierdoor veel onaantrekkelijker, vinden ze.
 

Bron: nieuwsredactie nu.nl
Beeld: ANP


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

molen starstarstarstarstar

Wat een fantastische club is dit toch. Men moet hiervan allemaal Lid worden.